PM Årets Innovatör 

Årets innovatör

På näringlivsgalan den 16 november i Tanums kommun utsågs vi till Årets Innovatör. Läs hela pressmeddelandet här!

    Dina personuppgifter från den 25 maj

       Ditt förtroende är viktigt för oss och vi vill att du ska känna dig trygg med att lämna dina personuppgifter till oss. 

       General Data Protection Regulation (GDPR) är en ny EU-förordning, som den 25 maj 2018 ersätter den 

       svenska Personuppgiftslagen (PUL). Vi vidtar ett flertal åtgärder för att säkerställa att dina personuppgifter

       även i fortsättningen är skyddade hos oss och vi tycker det är viktigt att du tar del av dem.

      Personuppgifter policy

Läs vår tidning  

Kranman framsida tidning nersklad 

Så här började det

Kranman AB tillverkar och säljer vagnar, maskiner, tillbehör för fyrhjulingar, skog och entreprenadmaskiner.

Med över 15 års erfarenhet av egen utveckling och tillverkning, var Kranman först i världen med produktion av hydrauliska griplastare för fyrhjulingar. Idag omfattar produktutbudet även skotare, mindre traktorvagnar och entreprenadtillbehör.
Tack vare vår egen utvecklingsavdelning kan vi även erbjuda lösningar till specialprojekt.

Kranman AB har ett rikstäckande nätverk med över 70 återförsäljare i Sverige och övriga Europa.

Vi utvecklar kontinuerligt nya produkter och är den givna leverantör för dig som vill ha kvalité, funktion och personlig kundservice.


Historia

1981 startade Åke Johansson Remne Verkstad Allservice. Han har sedan dess hållit på med bil- och maskin reparationer samt konstruktioner av diverse maskiner.

1999 tillverkade Åke en liten griplastarboggie till sina pojkar, som passade deras gräsklippartraktor. Pojkarna och deras kompisar tyckte den var roligt att köra. Då fick Åke en idé! Han testade griplastaren på Bullarmarknaden med en el-hydraulisk motor och en timer. Barnen fick köra i 3 min för 10 kr, den visade sig vara populär. Därefter tillverkade han 7st griplastarlekmaskiner av modellen RV10. Då Åke var ute med maskinerna fick han ofta frågan om han inte kunde göra den större variant så att den passar till deras 4-hjuling. På den vägen var det.

Till Elmia Skog sommaren 2001 var han klar med den första prototypen. Prototyp nr 2 var klar Augusti i samband med det bildades KRANMAN AB.

Prototyperna var ute hos kunder som testade kranarna i skogen. Under hösten samma år kom serietillverkningen i gång av griplastarkranen RMT-280. Det visade sig rätt snart att kunderna efterfrågade en driven vagn. Efter 4 månaders utveckling var den första vagnen med Flexodrive 4WD klar. Vagnen har visat sig vara helt avgörande för Kranmans utveckling. Nu mera säljs uteslutande Flexodrive 4WD. Lokalerna blev snart försmå och nya lokaler har fått byggas. Företaget har nu idag 23 st anställda med en omsättning på 40 milj.

Under 2011 utvecklades Bison 6000 och premiärvisades på Elmia Skog samma år. Första Bison levererades i början av 2012 och sedan dess har vi levererat en maskin i veckan.

 Kranman AB